YouTube playlist

Al meerdere jaren ben ik abonnee van een aantal YouTube kanalen. Sommige vanwege mijn hobbyfotografie maar ook omdat ze vermakelijk of nuttig zijn. Hieronder een lijst van bloggers die ik al een tijd volg.

Ted Forbes/The Art of Photography

The Art of photography gaat zoals de titel al zegt over Fotografie. Ted forbes legt hier meer de theorie uit dan dat hij zelf bezig is met fotografie. Bijna elke week komt hij wel weer met een nieuwe film. De ene keer gaat het over de nieuwste camera\’s, de andere keer gaat het over het ontwikkelen van platinum palladium prints. Op vrijdag heeft hij vaak een mailmoment waarin hij ingezonden post bekijkt. Zit vaak nog wel mooie projecten tussen die sommige fotograven maken. Zelf ben ik nog wel van plan zijn photo-assignments af te maken maar door tijdgebrek nog niet aan toegekomen.

Techmoan

Ooit begonnen te volgen omdat ik aan het rondkijken was naar dashcams. Naast het reviewen van dashcams heeft hij ook een interesse in oude tech. Zo wist ik zef dus niet dat er dus enorm verschil zat tussen cassettebandjes. De aflevering waarin hij de geschiedenis van mini-disc uitlegt is ook zeer interessant. Hij heeft een vrij ontspannen stijl van uitleggen en kan alles interessant maken. Als je niet oppast heb je zomaar een review van een stofzuiger volledig uit zitten te kijken.

Matt Day

Matt Day was ik begonnen te volgen omdat hij een goede uitleg had van het ontwikkelen van zwart-wit negatieven. Hij heeft het vaak over film camera\’s en hoe je die kan gebruiken. Daarnaast heeft hij ook wat uitleg over het scannen van negatieven.

Sean Tucker

Sean Tucker is een fotograaf die het op zijn youtube kanaal het meer heeft over de filosofische kant heeft van fotografie. Minder over de techniek maar over de waarom vraag. Hij is vroeger een dominee geweest en dat is nog wel terug te zien in zijn presenteer stijl.

Blunty

Blunty is een Australische blogger die zowel camera\’s als pc\’s + hardware reviewed. Daarnaast streamt hij af en toe ook tijdens het gamen. Blunty is zoals de naam al behoorlijk direct. Misschien voor Nederlandse begrippen vrij normaal, al gebruikt hij wel scheld/vloekwoorden.

Matt D\’Avella

Matt heeft het voornamelijk over minimalisme en productiviteit. Heeft nog wel een aardig hipster-gehalte maar verder is hij wel interessant. En ja: zijn achternaam is echt D\’Avella.

Kai Wong

Kai ken ik nog van digitalrev tv. Hij is daar vertrokken en nu voor zichzelf begonnen. Meer camera reviews maar dan wel in een niet serieuze manier.

Lok Cheung

Lok was de bekende cameraman van digitalrev tv. Samen met Kai is hij vertrokken om voor zichzelf te beginnen. Ook veel camera reviews. Hij spreekt wel aardig engrish in zijn \’widio\’s\’ maar dat heeft ook zo zijn charmes.

C90Adventures

Engelse mafketel die op zijn honda C90 over de wereld heen reist. Beter kan ik het niet omschrijven. Als je denkt dat je een bmw1200gs en luxe technische snufjes nodig hebt om te kunnen offroaden dan moet je zijn kanaal zeker bekijken.

BBQ aus Rheinhessen

Ik zocht de mogelijkheden op van de kleine kamado die we in de tuin staan. Sindsdien is die blijven hangen in mijn lijst. Is wel in het Duits. Niet verstandig om naar te kijken als je honger hebt.

Motornl

Motornl was eerst Motometv. Het gaat over motoren. Nuff said.

Eervolle vermelding

Bovenstaand zijn de kanalen die ik nog volg. Mijn lijst was groter maar door tijdgebrek kan ik niet alles meer bekijken. Zo volgde ik de volgende kanalen eerst nog:

Uiteindelijk moet je wel tijd hebben om alles te kunnen volgen. šŸ˜‰